Ch. Woldlake’s Shady Lady

Champion Woldlake’s Shady Lady

Shady was een bijzonder lief en fraai poesje. Zij was donkerder dan de meeste van mijn dieren. Deze kleur komt waarschijnlijk uit de lijn van haar overgrootmoeder Djagilevs Ruses d’Amour, die Engelse achterlijnen had. 
Die kleur is bijzonder, want zowel de vader als de moeder van Shady zijn veel lichter. Eigenlijk is dit de kleur zoals een Blauwe Rus hoort zijn. Maar de trent die is ontstaan uit het feit dat lichtere dieren het op de show veel beter doen (veel keurmeesters vinden het namelijk mooi en dan gaan fokkers er op selecteren) maakt dat de ouderwetse kleur middelblauw op veel plaatsen uit het ras aan het verdwijnen is.
Shady heeft dit dus nog en omdat ze meer pigment heeft is haar oogkleur ook van een wat donkerder kleur groen.

Champion Woldlake’s Shady Lady is een dochter van SC Djagilevs Graciella of Woldlake en GIC Julius Caesar Ewjatar en is geboren op 30 mei 2015.

Verder lijkt ze sprekend op haar moeder. De vorm van de kop is bijna identiek. Haar profiel is perfect en ze heeft een hele korte wig (neus). Ze staat hoog op de poten en is en slank en atletisch gebouwd. Hiermee was ze een echte aanwinst voor mijn cattery en ik was blij dat ik een dochter uit Graciella had.

In de zomer van 2021 is Shady gesteriliseerd en heeft een fijn thuis gevonden bij Gonneke Visschers in Nijmegen.

Stamboom/pedigree van Shady in Pawpeds.