Felikat “North Sea Winner” show 23 en 24 april 2016

zaterdag 23 april 2016 - 291 - DSC__14615033884843 bijgesneden
Woldlake’s Royal Purrfect wordt Best in Show

In het weekend van 23 en 24 april hield Felikat haar eerste North Sea Winner Show in de Margriethal in Schiedam. Een grote tweedaagse show die uitgedacht is door de overkoepelende organisatie “de Fife” en die de komende jaren in de verschillende landen gehouden zal worden. Nederland beet de spits af.

Iedereen moet er nog wel een beetje aan wennen.
De opzet is anders dan normaal en je kunt in een weekend maar 1 certificaat halen. Maar deze geldt dan wel gelijk als buitenland punt voor je titels en dat kan handig zijn.
Ik had 3 katten bij me. Woldlake’s Royal Purrfect (kater), Victoria von der Weper (poes) en Djagilevs Graciella of Woldlake (poes).
Er zijn die dag weinig Russen, er is wel een Russische fokker met een blauwe Rus, die komt uit tegen Purrfect.
Purrfect krijgt Excellent 1 en de andere kater krijgt Excellent 2.

Mijn beide poezen krijgen ook Excellent 1 en zijn hiermee alle twee nog 1 certificaat van hun volgende titel verwijderd.
Purrfect wordt gekozen als mooiste Blauwe Rus en krijgt Best in Variëteit.

 

?

Purrfect wordt North Sea Winner

De volgende ochtend volgt de rest van de verkiezingen.
Purrfect wordt genomineerd voor Best in Show. Dat is spannend want nu gaat hij in categorie 4 samen met de andere beste mannetjes in de zaal (zo’n 5 stuks) naar het podium. Allemaal prachtige dieren!

Sinds januari dit jaar moet de Blauwe Rus de competitie aan met de oosterse kattenrassen, want we zijn naar een andere categorie verplaatst. Dat is niet makkelijk, want oosterlingen zijn makkelijker te showen.
De Rus niet, die hangt erg aan zijn eigen “baasje” en heeft het niet op vreemden. Gelukkig had ik een geweldige stewart die het karakter van de Rus leek te begrijpen, want hij deed heel rustig met hem.
Purrfect gedroeg zich daardoor geweldig en was goed te hanteren. Ik zag hem wel de hele tijd om zich heen kijken of hij me ergens zag. Tot mijn grote verassing werd hij gekozen tot Best in Show en mag daarom nu de titel NSW, North Sea Winner voor zijn naam dragen. Ik ben super trots op mijn kleine mannetje, hij is pas 10 maanden oud en kwam voor het eerste uit in de volwassen klasse!

Foto’s van de show