Felikat show 13 november 2011

IC Grisaille's Brilliant Performer

IC Grisaille’s Brilliant Performer

Internationale kattenshow, deze keer in Rijswijk.
Vandaag heb ik Grisaille’s Brilliant Performer en Jumilllas Silver Shine (Luna) meegenomen.
Er zijn deze dag wat minder Blauwe Russen op de show.
Een nieuwe poes is Kremlinkatz Ada de Caritates van Bob en Natalie van der Flier. Een prachtige poes uit Engelse lijnen. Keurmeester is Marianne Kuipers.
Het is een gezellige competitie. Marianne neemt er de tijd voor en praat met ons over de standaard.
De aangeboden Blauwe Russen lopen qua type namelijk wat uiteen, dat heeft ermee te maken dat ze uit verschillende landen komen.
Maar dat maakt het juist ook altijd heel afwisselend en spannend.
Als je mijn Brilliant bijvoorbeeld naast Ada ziet, dan zijn er op een aantal punten wat verschillen.
Een Blauwe Rus uit een 100% Amerkaanse lijn naast een Blauwe Rus uit 100% Engelse lijnen. Toch voldoen alle dieren redelijk aan de ras standaard, waar je van houdt is gewoon een kwestie van smaak. 
(Persoonlijk kan ik het Engelse type ook waarderen.) En om gezond en gevarieerd te fokken heb je die verschillende lijnen nodig, anders krijg je teveel inteelt.

Ada wordt ondanks haar leeftijd, ze is pas 4 1/2 maand oud, Best in Variëteit! En terecht, want ze heeft een ronduit schitterende vacht!
Daarnaast wordt ze in de kittenklasse ook nog eens Best in Show!
De Blauwe Rus is een gemiddelde en bescheiden kat die het qua aanwezigheid vaak moeilijk heeft tegen bijvoorbeeld een Sfinx, een Abessijn of een Bengaal. Blauwe Russen fokkers beleven er daarom atijd veel plezier aan als een Rus het podium haalt.
Brilliant haalt zijn 2e CAGCIB en krijgt een keurig keurrapport, Jumillas Silver Shine haalt haar 1e CACIB en ook haar keurrapport ziet er goed uit.

Het was een gezellige dag waar ik met plezier op terug kijk.