Felikat show 15 januari 2023

Woldlake's Sapphira

Woldlake’s Sapphira in de open klasse

Op 15 januari hield Felikat weer een grote internationale kattenshow . Deze keer was het in sporthal IJsselweide in Ulft. Een leuke locatie in de achterhoek, dichtbij de Duitse grens. Dat was eens een keer heel wat anders.
Het was een goed georganiseerde show en er was een behoorlijk grote opkomst. Ook was er voor het eerste na Corona weer een hele grote opkomst aan bezoekers, wat het gezellig druk maakte.

Er waren Blauwe Russen fokkers uit Nederland en Duitsland. Deze keer heb ik ook nieuwe beginnende fokkers ontmoet, wat het erg interessant maakte qua aanbod Blauwe Russen. Deze fokkers hadden katten uit Polen geïmporteerd. Er waren hele mooie exemplaren bij.
Er was een dubbele keuring, dus je kon die dag 2 certificaten halen en er was dus ook een dubbele Best in Show verkiezing

Ik had 3 katten meegenomen naar de show:
GIC Woldlake’s Regina Alexandra, zij zat in de Groot internationaal kampioensklasse en  haalde in beide keuringen haar CACS. Woldlake’s Aleksej zat voor het eerste in de open klasse en haalde 1 x zijn CAC plus Best in Variëteit en werd in de andere keuring Ex2 . Woldlake’s Sapphira was ook voor het eerst in de open klasse en haalde in beide keuringen haar CAC, zij won daarbij van de andere poezen in deze klasse.

De keurmeesters waren Thea Friskovec uit Zwitserland en Alexey Shchukin uit Rusland.