Felikat show in Nieuw Vennep 12 januari 2014

djagilevs_graciella_of_woldlake_klein_copy2

Djagilevs Graciella wordt Best in Show

De Van Santen hallen in Nieuw Vennep waren op 12 januari j.l. het strijdtoneel voor veel Europesche fokkers.

Omdat de regels in Groot Brittannie versoepeld zijn waren er deze keer van een aantal rassen ook Britse fokkers. Leuk!!  Dat maakt de uitwisseling met fokkers van Blauwe Russen uit Groot Brittannie in de toekomst een stuk makkelijker.
Het was een drukte van jewelste, want de Van Santen hallen bestaan uit verschillende aan elkaar geschakelde kleine hallen. Dus er werd druk heen en weer gelopen.

Ik heb op deze dag 4 katten bij me. Dat is een heel gesjouw in je eentje. Want niet alleen de dieren moeten mee, maar ook alle toebehoren om de kooien aan te kleden.

In de kittenklasse heb ik Djagilevs Graciella of Woldlake bij me. In de open klasse Nindaranna Fearghus en in de kampioensklasse Woldlake’s Harmony en Woldlake’s Jayden of Djagilevs (deze show ik voor cattery Djagilevs). Alle dieren halen op deze dag hun Excellent 1 certificaat in hun klasse.

De keurmeester is Marianne Kuipers, een Nederlandse keurmeester, die haar strepen binnen de Fife wel verdient heeft. Het is altijd leuk met keurmeesters over de rasstandaard te praten. Zij zijn kritisch en maken je attent op zaken die je zelf soms helemaal niet ziet of waar je nog niet voldoende aandacht aan geschonken hebt. Dat is praktisch want je wilt natuurlijk graag volgens de rasstandaard fokken. Maar je wilt de lat binnen je eigen cattery, qua kwaliteit, ook graag elke keer hoger leggen. De opmerkingen die je krijgt zetten je aan het denken over je fokprogramma. Welke combi’s ga je in de toekomst maken en welke combi’s ga je zeker niet doen.

Van alle Russen op deze dag wordt Graciella Best in Varieteit en Jayden genomineerd. Beide dieren gaan aan het eind van de dag dus door naar het podium!!! Super!!! Djagilevs Graciella of Woldlake wordt uiteindelijk Best in Show.