Felis Belgica Show 22 augustus 2021

22 augustus hield Felis Belgica voor het eerst na anderhalf jaar weer een kattenshow.
Het was allemaal wel een een beetje wennen. Door het Corona virus waren de meeste katten al lang niet geshowd en ondertussen ook volwassen geworden. Dat gaf best wel een bepaalde spanning, want deze dieren zijn al die tijd nergens anders geweest dan thuis in hun eigen veilige omgeving. Ook de fokkers vonden het spannend.

Je merkt dan hoe de interactie is tussen mens en dier. De dieren raken gestrest, de eigenaren worden hier ook nerveus van en vervolgens zie je dit versterkt terug in het gedrag van de dieren. Die denken namelijk: het is hier niet pluis want het baasje vind het hier ook niet fijn, waardoor ze zich nog onveiliger voelen. En dan sta je met een klein tijdbommetje in je handen. Dus menigeen moest een zweetdruppeltje wegvegen.
Maar goed, alles verliep redelijk zonder incidenten wat vooral te danken was aan de rustige en ervaren keurmeesters die hun best deden de dieren op hun gemak te stellen.

Ik had deze dag Woldlake’s Annastasia bij me, die haar laatste certificaat in de kampioenklasse moest behalen en Woldlake’s Katherina die voor het eerst meedeed in de open klasse.
Annastasia kreeg haar derde CACIB en werd daarmee International Champion en Woldlake’s Katherine haalde haar 1ste CAC, werd daarnaast ook Best in Variëteit, genomineerd en werd uiteindelijk Best in Show.
De keurmeester was Dietmar Sagurski uit Duitsland.