Felis Belgica show Herselt, België 27 november 2016

Ch. Woldlake’s Shady Lady

Op 27 november hield Felis Belgica een grote kattenshow in Herselt. Dit werd gecombineerd met het Belgisch kampoenschap!  Deze dag heb ik Woldlake’s Shady Lady, Woldlale’s Diamond Dust en Woldlake’s Ursus meegenomen.

De reden dat ik naar deze show ging was Shady. Zij had haar 3de certificaat nodig in de kampioensklasse om Internationaal Kampioen te kunnen worden. Daarom op zondag vroeg uit bed (4 uur) om op tijd op de show te kunnen zijn.
Keurmeester Britta Busse uit Duitsland keurde deze dag category 4.
Shady leek er weinig zin in te hebben en gromde een beetje. Dat doet ze wel meer, maar de vorige show zat haar denk ik nog vers in het geheugen. Hier werd ze namelijk twee keer Best in Show en aan zoveel aandacht had ze duidelijk geen behoefte.

De keurmeester keek mij wat ontstemd aan en vroeg me of ik wel achter mijn kat stond. Tja, wat moet je dan zeggen. Hoe zo’n kat zich kan gaan gedragen weet je niet altijd van tevoren. De steward bood aan haar van me over te nemen.
Dat was goed bedoeld maar duidelijk geen goed idee, want Shady flipte ter plekke volkomen en beet en krapte zo hard als ze kon. De steward, een potige kale vent met veel tatoeages werd flink te pakken genomen.

Shady werd gediskwalificeerd en ik kreeg een lange preek over wat mijn verantwoordelijkheden zijn als fokker………genant.
Beschaamd terug naar de kooi met een kat die de rest van de dag niet meer te hanteren was. Andere fokkers mopperden op mij omdat hun katten van de misdragingen van Shady ook ontregelt waren geraakt. De keurmeester wilde een voorbeeld stellen en heeft die dag nog 4 andere katten gediskwalificeerd en de steward moest naar de EHBO post.
Voorlopig dus geen shows meer voor Shady!

Gelukkig haalde Diamond wel zijn Excellent 1 en Ursus gedroeg zich als een lief ventje en werd ook eerste in zijn klasse.
Dit was duidelijk geen dag met een gouden randje:)