Mundikat show 16 en 17 april 2017

GIC Victoria von der Weper

16 en 17 april 2017 hield Mundikat haar grote internationale paasshow. De paasshow is altijd echt een evenement. Er zijn veel mensen vrij, dus de opkomst is altijd geweldig.

Ik ga meestal niet beide dagen, omdat dit als je werkt behoorlijk vermoeiend is. Dit jaar ben ik er op zondag en ik heb alleen Woldlake’s Diamond Dust en Victoria von der Weper meegenomen. De opkomst is goed, er zijn 10 Russen! Wat voor een klein ras als de Blauwe Rus geweldig is.

De keurmeester is Gerardo Graga y Gûzman uit Spanje, een bijzonder gepassioneerde keurmeester die met veel gebaar onze katten keurde. Erg leuk moet ik zeggen en hij had er ook veel verstand van.

Het aanbod aan dieren was geweldig en het is bijna onmogelijk om de beste aan te wijzen. De meeste waren echt prachtig en daarnaast is het natuurlijk ook een kwestie van smaak. Er zijn onder de Blauwe Rus veel dieren die aan de standaard voldoen, maar ondanks dat zijn er toch grote verschillen in uitstraling. Dat heeft alles met het land van herkomst te maken.

Cattery Blue Amandel was aanwezig met dieren met veelal Poolse achterlijnen. Cattery Glamour Rus was aanwezig met dieren die grotendeels uit Rusland kwamen. Cattery Wilwarin en Cattery Russian Angels waren aanwezig met dieren die meer een mix zijn van Europese en Amerikaanse lijnen. En mijn dieren zijn ook een mix van wat er in Europa gefokt wordt gemengd met Amerikaanse achterlijnen. Van oorsprong komt natuurlijk elke Rus uit Rusland, echter in de afgelopen 1 1/2 eeuw is daar per land heel wat ingekruist, daarnaast maakt decennia lang selecteren op een bepaald type in een land dat de uitstraling per land nogal gaat verschillen. Dat maakt het voor een keurmeester een behoorlijke uitdaging om ‘de beste’ kiezen.

Na heel lang wikken en wegen besloot Gerardo om Alyona Glamourrus Best in Variëteit te laten worden. Een bijzonder mooie poes en ik kon me de keuze volledig voorstellen. Ook Blue Amandel’s Little Angel werd genomineerd. Goede keuzes en hele leuke katten.

Woldlake’s Diamond Dust en Victoria von der Weper werden beiden eerste in hun klasse en gingen fijn met een certificaat naar huis. Het was weer een waanzinnig gezellige show.