Mundikat show 8 en 9 april 2023

Ch. Woldlake's Aleksej

Ch. Woldlake’s Aleksej

Op 8 en 9 april hield Mundikat haar grote internationale Paashow in de Hanzehal in Zutphen.

Dit keer was een het een show met elke dag 3 keuringen. Dat betekende 1 keuring voor categorie 3 + 4  en 2 keuringen voor categorie 1 + 2 op zaterdag. En op zondag was het andersom: 1 keuring voor categorie 1 + 2 en 2 keuringen voor categorie 3 + 4.
De Blauwe Rus zit in categorie 4, dus je kon in dit weekend 3 certificaten behalen! Heel spannend voor de poesjes, want die werden 3 x gekeurd in een weekend, maar ook bijzonder druk voor de organisatie en voor mezelf.

Op beide dagen heb ik Woldlake’s Aleksej en Woldlake’s Regina Alexandra meegenomen. Omdat het zo druk was heb ik deze keer maar 2 katten meegenomen, anders werd het me veel teveel om het alleen te bemannen.

Woldlake’s Aleksej behaalde op zaterdag bij keurmeester Jørgen Billing uit Denemarken zijn 3de CAC en mag voortaan de titel Champion voor zijn naam voeren.
Op zondag behaalde hij bij keurmeester Michael Edström uit Zweden zijn 1ste CACIB en bij keurmeester Nathalie Smits uit Nederland zijn 2de CACIB, maar hij werd ook door haar gekozen tot Best in Variëteit en genomineerd voor Best in Show.

GIC Regina Alexandra

GIC Woldlake’s Regina Alexandra behaalde op zaterdag haar 4de CACS en werd door keurmeester Jørgen Billing gekozen tot Best in Variëteit.
Op zondag behaalde ze haar 5de CACS en werd door keurmeester Michael Edström gekozen tot Best in Variëteit en genomineerd voor Best in Show.

Bij keurmeester Nathalie Smits haalde ze vervolgens haar 6de CACS.
Voor de laatste titel Supreme Champion heeft Regina nog 3 CACS certificaten nodig. 2 daarvan moeten in 2 verschillende andere landen worden behaald.

Buiten haar certificaten voor de Supreme Champion titel heeft ze inmiddels 8 keer het predicaat Best in Variëteit behaald, dat betekend dat ze nu nog 2 keer tot Best in Variëteit gekozen moet worden om de titel DVM = Distinquisted Variety Merit in de wacht te slepen.
Het is allemaal erg spannend en ik ben benieuwd of ze dat zal halen.

Voorlopig zal Regina waarschijnlijk niet op de show te vinden zijn, want ze gaat nu waarschijnlijk eerst moeder worden! Momenteel is ze bij de dekkater en ik hoop dat dit lukt!