Mijn Blauwe Rus poezen

Deze cattery heeft 5 Blauwe Rus poezen: Victoria von der Weper, Djagilevs Graciella of Woldlake, Woldlake’s Shady Lady, Woldlake’s d’Jamilla, Anarrima’s Izzie.

SC Victoria von der Weper DVM

Supreme Champion Victoria von der Weper DVM is gefokt door Cattery von der Weper in Moringen, Duitsland.

International Champion Victoria von der Weper

De moeder van Victoria is Champion Mabou Tabita von der Weper en de vader is Supreme Champion Kirstejn’s Geronimo by Maxi.
Ook dit kittentje is het resultaat van een samenwerking met een andere Cattery. De grootvader van moederszijde is namelijk Champion Woldlake’s Blue Xavier.

Victoria is een prachtige poes en ik ben erg blij haar hier te hebben.
Qua leeftijd past ze goed bij Graciella en ze zijn altijd samen.

Zowel de vader als de moeder van Victoria zijn prachtige dieren, ik heb er veel vertrouwen in hoe Victoria zich zal ontwikkelen.

Stamboom/pedigree Victoria in Pawpeds
Foto’s V-nest von der Weper
Foto’s Victoria

SC Djagilevs Graciella of Woldlake

Supreme Champion Djagilevs Graciella of Woldlake is geboren bij Cattery Djagilevs in Friesland. Het is een dochter van AC Woldlake’s Little Emperor en Djagilevs Princesse ‘d Aurore.

Grnd Intern. Champ. Djagilevs Graciella of Woldlake met haar oma Anna

Graciella is het resultaat van een samenwerking tussen beide catterys. Er zitten veel katten in die door Saakje Luhrman zijn geimporteerd of gefokt en er zitten katten in van mij. Leuk is dat bijvoorbeeld Jumillas Silver Shine of Woldlake evenals Djagilevs Ruses ‘d Amour of Woldlake in de stamboom voorkomen. De oma van de kleine, Anna, is heel lang mijn belangrijkste fokpoes geweest (zie foto)  Ze waren onafscheidelijk. Maar de geweldige invloed van de oma van moederszijde AC en RW Mishablu Missouri of Djagilevs die door Saak uit Amerika is gehaald is ook duidelijk zichtbaar. Je ziet dit vooral aan de oorstand. De oren staan iets meer naar buiten. Ondanks dat voldoet Graciella toch helemaal aan de Europese rasstandaard. De vachtstructuur van Graciella is ronduit prachtig. Haar kin en neuslijn zijn perfect. Kortom, het is een poesje waar je als fokker graag mee wilt fokken. Graciella is inmiddels al heel vaak geshowd, daarbij is ze elke keer eerste in haar klasse geworden. Daarnaast is ze tijdens deze shows 9 x Best in Variëteit geworden, 5 x genomineerd en 1 maal Best In show! Stamboom/pedigreeGraciella in Pawpeds Foto’s Graciella als kittentje

Ch. Woldlake’s Shady Lady

woldlakes-shady-lady-bijgesn

Champion Woldlake’s Shady Lady is een dochter van SC Djagilevs Graciella of Woldlake en GIC Julius Caesar Ewjatar en is geboren op 30 mei 2015.

Shady is een bijzonder lief en fraai poesje. Zij is donkerder dan de meeste van mijn dieren. Deze kleur komt waarschijnlijk uit de lijn van haar overgrootmoeder Djagilevs Ruses d’Amour, die Engelse achterlijnen had. 
Die kleur is bijzonder, want zowel de vader als de moeder van Shady zijn veel lichter. Eigenlijk is dit de kleur zoals een Blauwe Rus hoort zijn. Maar de trent die is ontstaan uit het feit dat lichtere dieren het op de show veel beter doen (veel keurmeesters vinden het namelijk mooi en dan gaan fokkers er op selecteren) maakt dat de ouderwetse kleur middelblauw op veel plaatsen uit het ras aan het verdwijnen is.
Shady heeft dit dus nog en omdat ze meer pigment heeft is haar oogkleur ook van een wat donkerder kleur groen.

Verder lijkt ze sprekend op haar moeder. De vorm van de kop is bijna identiek. Haar profiel is perfect en ze heeft een hele korte wig (neus). Ze staat hoog op de poten en is en slank en atletisch gebouwd. Hiermee is ze een echte aanwinst voor mijn cattery en ik ben blij dat ik een dochter uit Graciella heb.

Stamboom/pedigree van Shady in Pawpeds.

Woldlake’s d’Jamilla

Woldlake’s d’Jamilla is in mijn eigen cattery geboren en wel op 19 november 2012.

Ze is een dochter van SC Grisaille’s Brilliant Performer en SC Djagilevs Ruses d’Amour. Ze heeft de lichaamsbouw van haar moeder. Daarnaast heeft ze de schitterende vachtstructuur van haar vader. Haar ogen zijn prachtig groen.

Woldlake’s d’Jamilla


Ze heeft het ingetogen karakter van haar moeder maar is helaas niet, net als haar moeder Anna, makkelijk te showen. ‘d Jamilla houdt gewoon niet van de show, dus titels zitten er voor haar niet in. Desalniettemin is ze prachtig.

d’Jamilla komt uit een nestje van 3 en kwam als laatste.
Omdat haar moeder last van weeënzwakte kreeg na de eerste 2 kittens moest d’Jamilla met de keizersnede gehaald worden. Ze was gelijk al heel groot en lang en achteraf begreep ik waarom haar moeder haar maar niet goed geboren kon doen worden, ze was gewoon te groot. Maar ze is er helemaal, mooi gebouwd en kerngezond!!!

d’Jamilla is geen drager van het blue point gen en het langhaar gen, omdat beide ouders dat niet zijn.

Stamboom/pedigree d’Jamilla in de Pawpeds
Foto’s ‘d Jamilla

IC Anarrima’s Izzie

Champion Anarimma’s Izzie

International Champion Anarrima’s Izzie is 22 september 2010 geboren bij Cattery Anarrima’s in Ratingen, Duitsland.

De vader van Izzie is IC Nathan Rosa Glauca en de moeder is Ch. Anarrima’s Jezebel.

De fokker van deze ontzettend lieve blauwe rus poes is Mike Maushake!
Mike en zijn vrouw Kerstin fokken Blauwe Russen naar de Fife standaard, waarvan de bloedlijnen terug gaan naar zowel Europese als Amerikaanse lijnen.
Je kunt dit heel goed zien aan de vacht kwaliteit van Izzie, die uitstekend is!
Ook heeft zij een waanzinnig mooie oogkleur! Vergeleken met andere blauwe rus poezen zijn haar ogen zijn groener als groen!

Maar niet alleen uiterlijk telt, Izzie is een heerlijke lieve schat die het liefst in handen is. Dat komt omdat ze in de cattery waar ze geboren is ontzettend goed gesocialiseerd is. Mike en Kerstin hebben hier veel aandacht aan besteed.

Het bijzondere is dat ze dit ook doorgeeft aan haar kittens.
Izzie geeft hele lieve en uitbundige kittens.

Izzie is getest op het blue point gen en het langhaar gen.

Stamboom/pedigree van Izzie in Pawpeds
Foto’s van de ouders van Izzie
Foto’s van Izzie als kitten
Foto’s Izzie als jong poesje
Foto’s Izzie als volwassen poes