Mijn Blauwe Russen katers

Cattery het Woldlake’s heeft drie dek katers: GIC Woldlake’s Zultan, Daliena’s Wodanski en Woldlake’s Nicolai.

GIC Woldlake’s Zultan

GIC Woldlake’s Zultan

GIC het Woldlake’s Zultan is geboren op 15 mei 2017 en een zoon van SC Nindaranna Fearghus en SC Victoria von der Weper DVM. Beide ouderdieren zijn/waren in het bezit van deze cattery.
Zultan lijkt op beide ouders. Hij is hoog op de poten (wat beide ouders hebben) en heeft een mooie dense vacht. De dikte van de vacht heeft hij vooral van Fearghus, in de mooie structuur zie je de invloed van Victoria.

Beide ouderdieren hebben de oren niet te ver naar buiten staan en dat is de reden dat de oren van Zultan ook mooi rechtop staan.
Hij is duidelijk behoorlijk traditioneel en voldoet qua type heel goed aan de Fife standaard. Hij is groot voor een Rus en gespierd, wat ik zelf erg mooi aan hem vind. Hij was echt een aanwinst voor mijn cattery als dek-kater.

Ik heb hem met de fles groot moeten brengen, omdat zijn moeder niet genoeg melk had. Je merkt aan zijn karakter dat hij daardoor erg goed is gesocialiseerd.
Hij is super lief en loopt altijd om me heen. Zijn favoriete plek is de keuken, lekker in de vensterbank of in de rieten stoel.
Zultan is inmiddels Groot International Kampioen.

Stamboom/pedigree van Zultan in Pawpeds.

Het Woldlake’s dek kater Diamond Dust

GIC Woldlake’s Diamond Dust

Supreme Champion het Woldlake’s dek kater Diamond Dust is geboren op 11 november 2015 en is een zoon van SC Grisaille’s Brilliant Performer en GIC Victoria von der Weper.

Diamond is een prachtige kater die zowel mooie aspecten van zijn vader als van zijn moeder heeft. Omdat ik zijn moeder ook heb is het leuk ze samen in de groep te zien. 

Ik heb hem van kleins af aan regelmatig geshowd en hij doet het goed. Hij is al vaak Best in Variëteit en genomineerd geweest. Hij heeft zich inmiddels ontwikkelt tot een volwassen kater en is al vader van diverse nesten.

Diamond zijn vachtkwaliteit is erg fraai. Hij heeft niet alleen een mooie dense vacht maar ook een bijzonder lichte kleur. Ondanks dat is zijn silvertipping goed zichtbaar. Naast zijn vachtkwaliteit is zijn lichaamsbouw uitstekend, hij is groot en gespierd, staat hoog op de poten en heeft een bijzonder fraai profiel.

Stamboom/pedigree van Diamond in Pawpeds.

Diamond heeft de volgende titels

Binnen de Fife:
Champion 3 x 1ste in de open klasse in Nederland
International Champion 3 x 1ste in de kampioensklasse in 2 landen
Grand International Champion 6 x 1ste in de internationaal kampioensklasse in 2 landen
Supreme Champion 9 x 1ste in de groot internationaal kampioensklasse in 3 verschillende landen

SC Nindaranna’s Fearghus of Woldlake

Nindaranna Fearghus op de show

Supreme Champion Nindaranna Fearghus is geboren op 12 maart 2013 en gefokt door Jenny Wilhelms-Seppälä van Cattery Nindaranna in Finland, Vantaa (Helsinki). Zijn moeder is Ch. Nindaranna’s Fiona Nic Niamh en zijn vader is IC Andinan Einar van Cattery Andinan in Kuopio Finland.
De moeder is een poes met heel duidelijk Noord Amerikaanse lijnen en de vader is Fife type. Vooral de vader heeft zijn uiterlijk doorgegeven aan Fearghus. Dat is de reden dat Fearghus helemaal voldoet aan de Fife standaard. Fearghus was één van de eerste in het rijtje van het Woldlake’s dek katers.

14 juni 2013 ben ik naar Helsinki gevlogen om Fearghus op te halen. Dat was het eerste moment dat ik hem zag en ook het eerste moment dat ik zijn fokker Jenny en Robert ontmoette. Het contact was tot nu toe alleen via email verlopen en de overeenkomst was in goed vertrouwen gesloten.
Vanaf het eerste moment was ik blij en enthousiast over Fearghus. Het is echt een plaatje. Hij heeft een prachtig profiel en een mooi gebouwd lichaam, dat is de reden dat hij hij een mooie combinatie met mijn poezen vormt.

Het Woldlake’s dek kater Fearghus is getest op het blue point gen en het langhaar gen en zijn ogen zijn al twee keer getest en alles is prima in orde.

Stamboom/pedigree van Fearghus in Pawpeds

Fearghus heeft de volgende titels

Binnen de Fife:
Champion 3 x 1ste in de open klasse in Nederland
International Champion 3 x 1ste in de kampioensklasse in 2 verschillende landen
Grand International Champion 6 x 1ste in de internationaal kampioensklasse in 3 verschillende landen
Supreme Champion 9 x 1ste in de groot internationaal kampioensklasse in 3 verschillende landen

Fearghus is nu klaar met showen want hij heeft de hoogst te behalen titel binnen de Fife!

Foto’s Fearghus