DEKZV show 14 mei 2022

Zondag 14 mei j.l. was er een internationale kattenshow in de Eishalle in Ratingen Duitsland.
Omdat je voor bepaalde titels nu eenmaal buitenland punten nodig hebt was ik naar Ratingen gereden.

Ik heb IC Woldlake’s Madonna meegenomen en Ch. Woldlake Aleksej.
Voor de fun had ik Woldlake’s Ustinya ook bij me.
Ustinya is pas 4 1/2 maand oud en ik heb er wel over lopen twijfelen. Meedoen aan een show is in verhouding best kostbaar, zeker voor een kitten.
Je kunt met een kitten namelijk nog geen titels halen, daarvoor moeten ze eerst volwassen zijn.

Er was een dubbele keuring, wat ik in Duitsland nog niet eerder meegemaakt had.
De keurmeesters voor de Blauwe Rus waren dit keer Helene Lis uit Zweden en Jaana Jyrkinen uit Finland.

Aleksey deed het goed en haalde zijn 3de CACIB, waardoor ik nu de titel International Champion voor zijn naam mag voeren. Daarna haalde hij in de International Champions klasse zijn eerste CAGCIB, hij werd hier ook genomineerd voor Best in Show.

Madonna zat al in de International Champions klasse en haalde hier 2x haar CAGCIB, nu nog 4 te gaan en ze heeft de volgende titel. Maar dan moeten we nog wel een keer een punt halen in België 🙂

Woldlake’s Ustinya met Victoria vd Weper

Wat verassend was, waren de reacties op Ustinya.
De keurmeesters waren weg van haar. Vooral haar vachtstructuur werd enorm gewaardeerd. Ze werd bij beide keurmeesters genomineerd voor Best in Show en ging dus 2x naar het podium. Bij Helene Lis werd Ustinya ook tot Best in Variëteit gekozen van alle Russen (dus ook de volwassen dieren), ik was hier best verrast door. Ze kreeg een goede beoordeling op alle aspecten.

Op het podium werd Ustinya beide keren gekozen tot Best in Show!
Dat was enorm leuk, zeker omdat ik dat helemaal niet verwachtte.