DEKZV show Ratingen 5 juni 2016

Bijgesneden 1

NSW Woldlake’s Royal Purrfect

Op 5 juni 2016 hield de Deutsche Edelkatzen Zuchtverein haar grote internationale kattenshow in de Eishalle in Ratingen.

Op deze, voor mij laatste dag van het show-seizoen, heb ik 4 katten meegenomen.
Victoria von der Weper in de Internationaal kampioensklasse, Woldlake’s Royal Purrfect en Woldlake’s Shady lady in de open klasse en Woldlake’s Diamond Dust in de kittenklasse.

Victoria von der Weper behaalt haar 6de CAGCIB en is hiermee Groot Internationaal kampioen geworden. Daarnaast wordt ze uit alle Russen gekozen tot Best in Variëteit (mooiste Blauwe Rus), wordt ze genomineerd en eenmaal op het podium gekozen tot Best in Show.

Het is de eerste keer dat ze Best in show werd, terwijl ik haar al langer show. Ze is wel vaak Best in Variëteit geweest en genomineerd. Victoria is heel lang een meisje gebleven, terwijl het nu toch echt een volwassen poes aan het worden is. Haar kwaliteiten zijn vooral haar vacht, haar gespierde lichaam, hoog op de poten en haar prachtige kop. Daarnaast heeft Victoria de mooiste groene ogen van al mijn dieren.

13340580_1100349040003734_1896924873_o

IC Victoria von der Weper

Royal Purrfect doet het ook goed. Hij behaalt zijn 2de CAC en mag terugkomen voor de voorronde voor nominatie. Hier verliest hij van een iets oudere en schitterende Oosterse korthaar.
Hij gedroeg zich voorbeeldig en was een schat op de showtafel en in de kooi. Zijn keurrapport was geweldig. Vooral zijn vachtstructuur werd geroemd.

Shady Lady kreeg haar 1ste CAC.
Ik had haar een tijdje niet geshowd omdat ze de vorige keer wat grommerig was. Nu ging het stukken beter. De keurmeester was vooral enthousiast over de vorm van haar kop en haar gespierde lichaam. De kop heeft ze van haar moeder Graciella, die heeft ook zulke prachtige verhoudingen.

Diamond Dust werd Excellent 1 en genomineerd. Hij vind de show wat griezelig en moet nog wel wat meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Thuis is het altijd gewoon een lieve deugniet.
Diamond lijkt sprekend op zijn moeder Victoria en het is niet vreemd dat hij ook naar het podium ging. Het word een prachtige grote kater.

 

De keurmeester was Helene Reiter uit Duitsland. Een aardige keurmeester die veel van de rasstandaard afwist. Er werden hier en daar kritische opmerkingen gemaakt over de Amerikaanse oorstand van sommige dieren 🙂