Felikat show 7 februari 2016

Woldlake's Royal Purrfect wordt opnieuw BIV

Woldlake’s Royal Purrfect wordt opnieuw BIV

Op 7 februari hielt Felikat alweer een leuke en onverwachte show. Deze keer werd het namelijk gehouden in de Intratuin vestiging in Zoetermeer.

Dat was een bijzondere ervaring. Normaliter worden shows namelijk altijd gehouden in evenementen- of sporthallen, dus in een tuincentrum is wel even iets anders. Het was een commercieel initiatief van Royal Canin in samenwerking met de eigenaar van dit bedrijf die hiervoor aan de vereniging zijn leegstaande tuinmeubelhal ter beschikking had gesteld. Het was ook koopzondag voor deze winkel en een groot deel van de zaak lag vol met allerhande kattenspulletjes.
Het werd in de loop van de dag razend druk!  Het restaurant wat vlak tegen onze hal aan lag draaide overuren en de kattenspulletjes gingen grif over de toonbank.
Ik moet zeggen, ondanks dat het wat ongebruikelijk was, het was hartstikke leuk!

De hele dag lang liepen drommen mensen langs de kooien die allerhande vragen stelden. Veel mensen waren duidelijk niet bekend met de aangeboden kattenrassen en aan het eind van de dag was ik hees van het beantwoorden van alle vragen.

 

IC Victoria von der Weoer

IC Victoria von der Weoer

Of mijn katten het ook leuk vonden durf ik niet te beweren, want de overmatige belangstelling was Victoria wel wat veel. Ook Shady Lady werd aan het eind van de dag wat grommerig. Maar Royal Purrfect heeft zich de hele dag perfect gedragen. (hij deed zijn naam eer aan) Hij liet zich eindeloos aaien en ging er gewoon lekker bij liggen als hij aandacht kreeg.

Ik was deze dag de enige Blauwe Russen fokker. De showhal was schijnbaar te snel vol en mijn collega blauwe rus fokkers hadden daarom geen plaatsje weten te bemachtigen. Alle drie mijn dieren haalden hun certificaat Excellent 1. Victoria kreeg daarbij haar tweede CAGCIB, waarvan ze er 6 nodig heeft voor haar volgende titel. Beide junioren hadden gezien hun leeftijd nog geen certificaat te behalen, maar ik neem jonge dieren altijd graag mee naar de show om aan het showen te wennen.
Wel werd Royal Purrfect Best in Variëteit. Helaas ging hij net niet naar het podium voor Best in Show. De keurmeester Dietmar Sagurski uit Duitsland vond hem prachtig en zei: “als zijn oogkleur over een maand of twee in orde is laat ik hem zeker doorgaan naar het podium”.
Het was weer een erg leuke dag!