Fife World Show 24 en 25 oktober 2015

Woldlake's Royal Purrfect

Woldlake’s Royal Purrfect

Zaterdag 24 en zondag 25 oktober was de Fife World show in Malmö, Zweden.

Dat is een hele happening en ik heb er daarom maar een klein weekje voor uitgetrokken.
Woensdag naar Zweden gereden en eerst een paar dagen de stad verkend. Het was voor het eerst dat ik in Zweden was en ik vond het een hele belevenis. Prachtig hotel met een geweldig winkelcentrum ernaast. De wegen er naar toe waren ook spectaculair. Zeker de enorme bruggen over het water in Denemarken!

Voor de show heb ik 2 kittens bij me: Woldlake’s Shady Lady en Woldlake’s Royal Purrfect. Beiden kwamen uit in de kittenklasse. Ze deden het goed. Purrfect kreeg Excellent 1 en Shady werd Excellent 2. Helaas werden geen van beiden genomineerd. Desalniettemin kregen ze beiden een uitstekend keurrapport.
Om een idee te hebben bij de wereld tentoonstelling: er komen zo’n 2.000 katten tegen elkaar uit van over de hele wereld (de meeste komen uit Europa), de concurrentie is dus hevig.

De fokkers zitten allemaal per land in speciale carrées. Dat is een heel gebeuren en de landen steken elkaar de loef af met het aankleden van de kooien. Deze zijn meestal in de kleuren van de vlag van het betreffende land.

Woldlake's Shady Lady

Woldlake’s Shady Lady

Ontzettend leuk om daar onderdeel van uit te maken want de sfeer is echt uitgelaten. Het doet een beetje denken aan het songfestival.

Gedurende de week arriveerden er steeds meer fokkers en we gingen regelmatig samen de stad in.

De dag na de show ben ik op mijn gemak terug gereden naar Nederland. We konden allemaal terugkijken op een geweldig weekend Malmö.

Foto’s van de World Show 2015
Foto’s van de katten tijdens de show
Foto’s van “stappen met de dames”

 

De Wereld tentoonstelling van volgend jaar wordt gehouden in Wenen. Ik zal zeker van de partij zijn!