Mundikat show 11 februari 2018

GIV Victoria von der Weper

GIC Victoria von der Weper

De eerste grote internationale kattenshow van Mundikat was dit jaar  in de Dudok Arena in Hilversum. Twee dagen lang en de opkomst was uitstekend.

Ik was met GIC Victoria von der Weper en IC Woldlake’s Diamond Dust. De keurmeester was Mira Fonsén uit Finland, een leuke enthousiaste keurmeester. Victoria haalde haar 9de CACS en Diamond haalde zijn 8ste CAGCIB. Door dit laatste certificaat werd Diamond die dag Groot Internationaal Kampioen!!!
Victoria en Diamond mochten beiden terugkomen voor de voorronde voor Nominatie. Victoria verloor het hierbij van een Abessijn die enkele maanden geleden wereldkampioen geworden is. Ik kon me deze keuze voorstellen.

Diamond had geen zin in de voorronde en likte nerveus aan zijn bekje en ik voelde hem grommen. Uit ervaring weet ik dat als een kater dit doet het oppassen geblazen is. Daarom heb ik hem terug getrokken uit de competitie.
Een open kater die poezen ruikt en last heeft van zijn hormonen is niet geschikt om door een vreemde naar het podium te worden gedragen. De kater is dan zo gestrest dat er een kleinigheidje nodig is om hem te laten exploderen. Dat is onveilig voor de stewart en de keurmeesters. Helaas, het was niet anders.

Het was een leuke dag met veel andere Russen fokkers om mee te praten. Ik kijk er met plezier op terug.