Mundikat show 27 augustus 2023

IC Woldlake’s Aleksej

Zondag 27 augustus j.l. was er weer een internationale Mundikat show in Uitgeest. Het was natuurlijk 2 dagen maar ik heb alleen op zondag mijn katten meegenomen naar de show.
Op zaterdag heb ik geholpen op het secretariaat. En showen en meehelpen op de show is niet de ideale combi als je je katten alleen moet showen. Russen worden niet graag alleen gelaten.

Op zondag heb ik IC Woldlake’s Madonna, IC Woldlake’s Aleksej en Woldlake’s Ustinya meegenomen.
Madonna werd gekozen tot Best in Variëteit van de volwassen dieren.
Aleksej werd (omdat hij één van de weinige katers was op de show) genomineerd voor Best in Show.

Katers worden altijd eerder genomineerd dan poezen. Dat komt omdat open (on-gecastreerde) katers moeilijk te showen zijn, daarom  maak je met je kater eerder kans. Katers hebben altijd veel last van hun hormonen zijn daarom in de regel moeilijk te hanteren. Daarom zie je ze altijd veel minder op de show dan poezen. Ik neem wel altijd een kater mee naar de show maar het kost me menig zweetdruppeltje 🙂

 

IC Woldlake’s Madonna

Madonna werd de onbetwiste mooiste volwassen kat van de Blauwe Russen. Dat komt vooral door haar spectaculaire oogkleur. Op dit moment zit Madonna echter ook al heel goed in haar vacht, ze heeft haar wintervacht al.

Madonna gedraagt zich uitstekend op de show en toont geen enkele agressie naar soortgenoten.

Beide katten zowel Aleksej als Madonna haalde hun CAGCIB. Madonna werd hierdoor op deze dag ook Groot Internationaal kampioen. Ze haalde namelijk haar 6de CAGCIB certificaat verdeeld over 3 landen.

Ustinya kreeg Ex1 in de junioren klasse, maar moest het afleggen tegen de 2 kittens van Cattery Glamourrus uit Didam die meer het Amerikaans type zijn. De keurmeester, Mantovani Gianfranco uit Italië vertelde me dat het Amerikaanse type zijn voorkeur geniet.

Het was een enorm gezellige en goed georganiseerde show die zonder enige incidenten verliep.