Mundikat show in Uitgeest 16 februari 2014

_dsc0010_kleiner

Nindaranna Fearghus of Woldlake

16 februari 2014 hield Mundikat haar eerste internationale kattenshow voor 2014.

De keurmeester was deze keer Marina Vinkel uit Estland, een nieuwe keurmeester die ik nooit eerder had ontmoet. Deze keurmeester hield duidelijk van het meer tradionele type Blauwe Rus. Waarschijnlijk komt dat omdat de Blauwe Rus zoals men hem daar kent er ook zo uit ziet.
Er was een mooi aanbod aan blauwe Russen. Zelf had ik alleen Fearghus en Graciella bij me.

Graciella deed voor het eerst mee in de juniorenklasse en haalde haar daar haar 1ste Excellent 1 certificaat. Ze deed het goed en kreeg ook een uitstekend keurrapport.

Fearghus haalde zijn 2de CAC in de open klasse en werd deze dag uitgekozen tot mooiste Blauwe Rus uit alle klasses. Hij werd dus Best in Variëteit! De keurmeester gaf aan dat dit kwam omdat een Blauwe Rus er in haar opinie zo uit hoort te zien. Ze prees vooral zijn oorstand en type maar ook zijn gespierde lijfje. Fearghus is ook een mooie kater en is, als je hem vergelijkt met mijn Brilliant, een veel tradioneler type. Dat komt omdat zijn vader ook Scandinavische achterlijnen heeft.

Het is leuk om beiden in je cattery te hebben. Ik streef ernaar om qua fokresultaat toch zoveel mogelijk Fife type te fokken en Fearghus is daar uitstekend voor! Maar Brilliant brengt weer een hele mooie vachtstructuur in mijn lijnen. Maar uiteindelijk kan ik met veel plezier naar beiden kijken.